购买
下载掌阅APP,畅读海量书库
立即打开
畅读海量书库
扫码下载掌阅APP

印度的4G服务来了?

跨国移动电话营商沃达丰的印度公司(Vodafone India)宣布,将于2015年底之前推出4G服务,在包括孟买、德里、加尔各答、班加罗尔和科钦在内的重要数据市场率先上线。

测试中可能遇到的词汇和知识:

supremacy 霸业

rollout 首次展示

spectrum 范围

conglomerate 联合大企业

capex 资本性支出

consolidate 巩固

阅读马上开始,建议您计算一下阅读整篇文章所用的时间,对照下方的参考值就可以评估出您的英文阅读水平。

Vodafone India confirms launch of 4G service by end of year(334words)

By David Keohane in Mumbai

The battle for supremacy in India's hotly contested mobile sector has intensified with Vodafone confirming it will launch its 4G mobile service before the end of the year.

The move comes just weeks after Indian rivals Bharti Airtel and Reliance Industries announced their own 4G rollouts.It is also another sign of Vodafone's intention to continue investing in its Indian operation as it looks at a possible initial public offering of the business.

The company said it had successfully started testing its 4G services and had partnered with “leading global technology infrastructure service providers” to enable the rollout.

The company added that “important data markets” where it had acquired spectrum in last year's auctions,“including Mumbai,Delhi,Kolkata,Bengaluru and Kochi” would be part of the first wave of the rollout which would occur before the end of 2015.

Earlier this month,Bharti Airtel,India's largest telecom group by sales headed by Sunil Mittal,became the first company to roll out superfast 4G mobile data packages across India,offering its service in about 300 cities and towns.

Vodafone's launch is set to coincide with plans by Reliance Industries,the conglomerate headed by Mukesh Ambani,to unveil Reliance Jio,its 4G service,by December on the back of a Rs1tn($16bn)investment.

The heavy funding drive prompted warnings of a new round of price wars in an already fiercely competitive market. JPMorgan said in a recent note that Jio's “scheduled entry and fast maturing 4G ecosystem could adversely impact India telco landscape in more ways than one”,arguing that alongside possible price cuts Jio's entrance had forced rivals to fast-forward capex and rollout plans.

The launch of Jio,which will mark Reliance's re-entry into the Indian telecoms sector after about a decade,has raised some eyebrows.

Analysts have suggested that the venture will face an uphill battle to crack into a market which tends to consolidate around a few top players and some rivals industrialists have voiced doubts that Mr Ambani's massive outlay being recouped.

请根据你所读到的文章内容,完成以下自测题目:

1.Who is the first one launched 4G data packages across India?

A.Vodafone India

B.Lebara

C.Bharti Airtel

D.Reliance Industries

[1] 答案

2.What is the warning of the India telecom market?

A.Unsatisfied service

B.Price wars

C.Heavy expenditure

D.Lack of fund

[2] 答案

3.What is JPMorgan's comments on Reliance Jio's 4G service?

A.Its fast maturing 4G ecosystem could adversely impact India telecom landscape

B.It is the model for other telecom companies to imitate

C.It depends on heavy fund which implies risks

D.It is not perfect enough to compete with its rivals

[3] 答案

4.What is the doubt about Reliance Jio from rivals industrialist?

A.Whether its service will satisfy the customer or not

B.Whether profit will match the outlay or not

C.Whether it have enough fund to run the system or not

D.Whether it is affordable for consumers or not

[4] 答案


[1] 答案:C.Bharti Airtel解释:文章第六段

[2] 答案:B.Price wars解释:大量的资金投入印度电信市场,这可能是新一轮价格战的诱因。

[3] 答案:A.Its fast maturing 4G ecosystem could adversely impact India telecom landscape解释:文章倒数第三段

[4] 答案:B.Whether profit will match the outlay or not解释:他们质疑Mr.Amban的大量经费能否被收回。 zTnGWWO/3W63dYdUZVgU4sj8TXIfTMrZ78ts7kz1yjxIRNE63MNaEv3qlbT1DEAb

点击中间区域
呼出菜单
上一章
目录
下一章
×